Category:

Description

Маска за коса со свила и кеартин. Хидролизираниот свилен протеин има способност да ја снабдува косата со нов кератин протеин и со тоа да ја зајакне ослабената коса. Се инфилтрира во сржта на косата, така што косата се навлажнува и зајакнува одвнатре. Исто така, бидејќи свилениот протеин е најсилното познато природно влакно, кога протеинот се инфилтрира во косата, тој создава заштитна бариера околу секое влакно на косата што ја штити косата од понатамошно оштетување. Како ниеден друг протеин, хидролизираниот свилен протеин го подобрува сјајот на косата, ја зголемува еластичноста на косата за да спречи кршење и и помага на косата да ја задржи влажноста подолг временски период. Идеален за секојдневна употреба! СЛЕС – БЕЗ ПАРАБЕНИ И СИЛИКОНИ